:

Súlyos hibára bukkantak a Bluetooth rendszerében

Súlyos hibára bukkantak a Bluetooth rendszerében

Kritikus sérülékenységet fedeztek fel a Bluetooth rendszerében – írja a Mobilehacker. A hiba rendszereken átívelően jelen van, így bizonyos készülékek Android, Linux, macOS, iOS és Windows operációs rendszereit is érintheti.

A káros szkriptek nulla kattintásos támadással képesek megfertőzni a Bluetooth-távolságon belül lévő eszközöket, a felhasználók értesítése nélkül.

Az Android készülékek rendszere a 10-es verzióig sebezhető, ezekre jelenleg nem is érhető el javítás. Ha Android 11-es vagy újabb verziót használ, minden bizonnyal biztonságban van, feltéve, hogy telepítve van a 2023 december 5-ei biztonsági javítás.

Az Apple készülékek felhasználói némileg biztonságosabban érezhetik magukat, mivel a sérülékenység kiaknázásának forgatókönyve nehézkes: egy Magic Keyboardot és rendkívül pontos időzítést igényel. A macOS esetében a 14-es verziótól van csak elérhető javítás.

A biztonsági rést rengeteg mindenre fel lehet használni, ha nincs megfelelő védelem a telefonon: távoli irányításra, és kémprogramok telepítésére is van lehetősége a rosszindulatú szereplőknek.

A jó hír az, hogy a közelben tartózkodó támadó nem tudja automatikusan megkaparintani az Android-eszközök Bluetooth MAC-címét. Ez csak akkor lehetséges, ha az eszköz felfedezhető módban van.

A Bluetooth-támadások kockázatának csökkentése érdekében fontos, hogy folyamatosan frissítse eszközeit, tiltsa le a Bluetooth-t, ha nem használja, kerülje az ismeretlen eszközökkel való párosítást, és ne kapcsolja be a felfedezhető módot, ha nem szükséges.

Kapcsolódó Több milliárd eszköz lehet veszélyben a Bluetooth hibája miatt Felhasználói oldalról nem sokat lehet tenni a hiba megoldásáért.

The post Súlyos hibára bukkantak a Bluetooth rendszerében first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés