:

Orbán kimondta: zöld jelzés Svédország NATO-tagságának

Az X-en erősítette meg Orbán Viktor, hogy Magyarország is támogatja Svédország NATO-tagságát.

Mi történt? A magyar miniszterelnök az X-re posztolta ki, hogy telefonon egyeztetett Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral a kérdésről, és a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát.

Azt is hozzátette, hogy szeretné, ha az első adódó alkalommal ratifikálnák Stockholm kérelmét és arra buzdítja a magyar országgyűlést, hogy támogassa a svéd NATO-csatlakozást, illetve azt szeretné, ha az első adódó alkalommal ratifikálnák Stockholm kérelmét.

Mik az előzmények? Orbán Viktor nemrég levélben hívta meg a svéd kormányt Magyarországra, hogy tárgyaljanak a svédek tagságáról (a levelet a 444.hu hozta nyilvánosságra). A meghívást Stockholm visszautasította azzal, hogy “nem lát okot” arra, hogy Magyarországgal tárgyaljon. Arra is felkérte a magyar kormányt, hogy minél hamarabb ratifikálja Svédország NATO-csatlakozási kérelmét.

A magyar kormány egyedül maradt a kérdésben, miután a török parlament hosszas huzavona után tegnap megszavazta, hogy beengedik a skandináv országot a NATO-ba. Ezután már csak Magyarországra várt ez a döntés a szövetségen belül.

The post Orbán kimondta: zöld jelzés Svédország NATO-tagságának appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés