:

Nem tudni, hol fékez a forint – így áll most

Szerdán is gyengélkedett, de csütörtök reggelre még erőtlenebb lett a forint.

Hogy állunk most?  Az eurót reggel hét órakor 387,53 forinton jegyezték az előző esti 387,22 forint után, a dollár jegyzése 356,23 forintra ment fel 355,20 forintról, a svájci frank pedig 411,98 forinton állt 411,44 forint után.

Hogy állunk ezen a héten és az utóbbi negyedévben összességében? Elég gyászosan. A forint a hét eleje óta 1,4 százalékkal gyengült az euróval szemben, 1,5 százalékkal a dollár és 2,1 százalékkal a svájci frank ellenében. Az év eleji kezdéshez képest 1,1 százalékkal áll gyengébben az euróval szemben, írta az MTI. Éves mélypontot így az év első hónapjában nem nagy fegyvertény elérni, de nemcsak az volt meg, hanem a háromhavi negatív rekord is.

Miért történik ez? Az egyre erősebb jegybanki kamatcsökkentési várakozások, a kormányzati tervek a vállalati és lakossági hitelállomány és új hitelek referenciakamatának változtatása mellett az is szerepet játszhat, hogy a mai szlovák-ukrán megállapodás alapján egyedül maradhat Magyarország az EU-tagok között abban, hogy továbbra is ellenzi az ukrajnai támogatási programot a közös uniós költségvetésből, ami befektetői szempontból is nyugtalanító lehet, írta a Portfolio.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Nem tudni, hol fékez a forint – így áll most appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés