:

Újra repülhet a géptípus, amelynek a levegőben szakadt ki az ajtaja

Újra repülhet a géptípus, amelynek a levegőben szakadt ki az ajtaja

Újra repülhetnek a Boeing 737-9 MAX repülőgépek – derül ki a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) közleményéből. A típus használatát azután korlátozták, hogy január 5-én az egyik járműből repülés közben kiszakadt egy ajtópanel, hatalmas lyukat hagyva a gép oldalán. A pilóták az eset után sikeresen kényszerleszállást hajtottak végre, és senki nem sérült meg, az ajtót pedig később egy ház udvarán találták meg.

Az FAA azért engedélyezte a modell újbóli használatát, mert alapos vizsgálat után azonosították a probléma forrását, és elrendelték annak kijavítását mind a 171 érintett gép esetében. A hatóság ugyanakkor megtiltotta a típus gyártásának kibővítését, mivel úgy vélik,  minőségellenőrzési gondok állnak fent a Boeingnél, amelyeket sürgősen orvosolniuk kell.

Mike Whitaker, az FAA munkatársa azt is elmondta, hogy az eset miatt a jövőben sokkal több emberrel, és az eddiginél is alaposabban fogják felügyelni a gyártási munkálatokat. A hivatalnak az az álláspontja, hogy soha többé nem ismétlődhet meg a január 5-ei baleset, ennek érdekében pedig még többet fognak tenni azért, hogy minden egyes repülőgép biztonságos legyen.

Kapcsolódó Videón, milyen egy kiszakadt oldalú repülőgépen utazni Egy TikToker is ült azon a gépen, amely azt követően hajtott végre kényszerleszállást, hogy majdnem 5000 méteren kiszakadt a gép oldala.

The post Újra repülhet a géptípus, amelynek a levegőben szakadt ki az ajtaja first appeared on 24.hu.