:

Meglepődik ezen bárki? Íme, a nemzeti konzultáció „eredményei”

Megérkeztek az úgynevezett szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáció eredményei. A kormány kérdőívét mintegy másfél millióan töltötték ki.

Mi történt? A kormany.hu-n közzétett válasz-arányok alapján a magyarok több mint 98 százaléka azon az állásponton van, hogy fegyverszállítások helyett tűzszünetre és békére van szükség a szomszédunkban, valamint, hogy nem szabad engedni, hogy migránsgettók jöjjenek létre hazánkban és tovább kell szigorítani a gyermekvédelmi szabályozást. A kormány szerint szigorúbban kell fellépni a külföldi befolyásszerzés ellen is.

Kontextus A sokadik nemzeti konzultáció keretében a kormány jól megfogalmazott kérdésekkel próbálja legitimálni saját álláspontját, ez esetben a magyar-EU viszony, az Ukrajnában zajló háború, illetve Ukrajna EU-tagsága témakörében.

Mi következik ebből? A kormányzati narratíva szerint valószínűleg az, hogy legalábbis retorikai szinten és az óriásplakátokon még keményebben fel kell venni a harcot Brüsszel ellen és a konzultáció eredményei (hiába torzak) legitimálhatnak számos, jövőbeli kormányzati lépést a bevándorlókkal kapcsolatos szabályozástól kezdve akár a gyermekvédelemig.

The post Meglepődik ezen bárki? Íme, a nemzeti konzultáció „eredményei” appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés