:

Még több magánrepülő közül válogathatnak a ner-lovagok

A Fidesz kedvenc őrző-védő cége bevásárolta magát a Jet Solution Kft.-be, ami korábban Szamóca Kft. néven gyerekek napközbeni ellátásával foglalkozott.

Mi történt? Az Mfor csütörtökön megjelent cikke szerint ezentúl még könnyebb dolguk lehet a ner politikusainak és milliárdosainak, ha egy menetrend szerinti járat helyett inkább egy kényelmesebb magángéppel szeretnének utazni. Az állami, kormányzati, fideszes rendezvényeket és intézményeket őrző-védő Valton-Sec Zrt. ugyanis bevásárolta magát a Jet-Solution Kft. nevű cégbe.

Mit lehet tudni a cégről? A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Jet Solution Kft. eddig kizárólag Ploveczki Tamás tulajdona volt, de január 8-i bejegyzéssel kisebbségi tulajdonosként betársult mellé a Valton. A Valton tulajdonosainak, eddig is volt már érdekeltségük más magánrepülős társaságban. A Jet Solution flottájában 9 darab üzleti repülőgép található, a cég forgalma 2022-ben csaknem 6,5 milliárd forint volt.

Kié most a Valton? Többsége tavaly egy Mészáros Lőrinc ügyvédi csapata által kezelt magántőkealaphoz, a Prime Multi Magántőkealaphoz került. Addig a céget 89 százalékban Varga Lajos birtokolta, a maradék 11 százalék pedig Sarka Kata férjéé, Bessenyei Istváné volt. A Prime Multi Magántőkealap és Varga Lajos megalapította a Prime Multi Zrt.-t, amibe Varga beletett 6,7 milliárd forintnyi cégrészesedést, vagyis a Valton 89 százalékát. Nyilvános adatbázisokban viszont az látszik, hogy a Valton-Sec többségi tulajdonosa változatlanul Varga Lajos, aki eddig is szívesen reptetett politikusokat.

The post Még több magánrepülő közül válogathatnak a ner-lovagok appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés