:

Felajánlotta lemondását az egyik legbefolyásosabb magyar nő

Felajánlotta lemondását az egyik legbefolyásosabb magyar nő

Pulykákhoz hasonlította az utasokat Walter Katalin BKK-vezér, felajánlotta lemondását, Karácsony Gergely főpolgármester azonban nem fogadta el.

Mi történt? Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztban számolt be arról, hogy Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója elnézést kért csütörtöki megfogalmazásáért, és felajánlotta lemondását. A BKK sajtóosztálya megerősítette a Telexnek, hogy Karácsony a felmondást nem fogadta el, a vezérigazgató tehát nem távozik a vállalat éléről.

Kontextus: Walter Katalin egy csütörtöki BKK-s háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott, a járatritkításról szóló társadalmi egyeztetés olyan lenne, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele”. A BKK közleményében azt írja, sajnálja, hogy félreérthetően fogalmazott és elnézést kér mindenkitől, akit megbántott. Walter szerint a BKK szándékaik ellenére a politikai kampány része lett, és a szakmai alapú döntéseket „kiragadott adatokat bemutató vagy éppen manipulatív fotókkal illusztrált Facebook-posztokban és azok nyomán féligazságokat tartalmazó újságcikkekben” kérdőjelezik meg.

Walter Katalin // BKK // Sebestyén László

Hogyan tovább? Karácsony Gergely Walter felmondásának elutasításával párhuzamosan megkérte a BKK-t, hogy vonja vissza a járatritkítást, így hétfőtől mind az 53 ritkításban érintett járaton visszaáll a korábbi menetrend. Karácsony szerint a hasonlat egy rendkívül szerencsétlen mondat, amiért Walter „tisztességgel elnézést kért”.

Walter Katalin a Forbes 2023-as Legbefolyásosabb magyar nők listáján a 4. helyre került üzlet kategóriában. Walter arra kapta vezérigazgatói kinevezését, hogy gazdasági szemlélettel rendezze a BKK válságát.

The post Felajánlotta lemondását az egyik legbefolyásosabb magyar nő appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés