:
Breaking News

Ferenc pápa megértő még a homofób afrikaiakkal is

Folytatódik a huza-vona a katolikus meleg párok feje fölött. A pápai áldás ugyan kijár nekik, de a melegellenes afrikaiakkal még Ferenc sem tudott mit kezdeni.

Mi történt? Hétfőn jelent meg Ferenc pápa a La Stampa című olasz lapnak adott interjúja, melyben a marginális, jellemzően afrikai, homofób felekezetekről is beszélt – szemlézte a Reuters. Ferenc pápa az afrikai helyzetet különleges, egyedi esetnek tartja, hiszen az afrikai kultúra részét képezi, hogy a homoszexualitás rossz.

Kontextus. A katolikus egyházfő elmondta, hogy a meleg párok megáldásának lehetősége nem megosztani, hanem befogadni akar, annak ellenére, hogy a lehetőségét sokan visszautasították, többek közt a magyar püspökök is. Ahogyan azt korábban már megírtuk, az afrikai katolikusok voltak a melegek megáldásának leghangosabb ellenzői, a pápa válasza már váratott magára.

Hogyan tovább? A pápa bízik abban, hogy Afrika kivételével az azonos nemű párok megáldhatóságáról szóló döntés egyértelmű támogatást szerez. Az egyházfő nem csak a melegek ügyében számít reformernek, Vatikán város belügyeibe is belenyúlt, de nyitott egy erősebb a női részvétel és transznemű csoportok felé is.

Fotó: A Vatikáni Média felvételén Ferenc pápa (j) Umaro Sissoco Embaló bissau-guineai elnököt fogadja magánkihallgatáson a vatikáni rezidenciájának dolgozószobájában 2024. január 29-én.

The post Ferenc pápa megértő még a homofób afrikaiakkal is appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés