:

A Dcont vércukorszintmérő magyar gyártója bevásárolt – íme, a részletek 

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Csoporthoz tartozó 77 ING Kft. megvásárolta a lemezipari technológiával foglalkozó Metal-Ware Kft.-t. Az akvizíciójával a hazai orvostechnikai vállalat célja, hogy a jövőben is biztosítani tudja a cég forgalmának 80 százalékát adó UriSed technológián alapuló vizeletvizsgáló automatákhoz szükséges lemezalkatrészek zavartalan szállítását.

Mi történt? A 77 Elektronika Csoport megvásárolta a Metal-Ware Kft.-t. A balatonlellei, 60 fős lemezipari technológiával foglalkozó cég eddigi egyik legnagyobb megrendelője a 77 Elektronika Csoport volt. A Metal-Ware Kft. a továbbiakban is saját nevén, de a csoport részeként folytatja tevékenységét.

Miért vették meg? A 77 Elektronika Csoport a saját orvostechnikai készülékeinek gyártásához szükséges lemez- és forgácsolt alkatrészek folyamatos és minőségi ellátását akarja biztosítani a cég felvásárlásával. További érv volt a Metal-Ware Kft. megvétele mellett a cég modern gépparkja és robotizált üzeme. A vállalat a múltban hajtott már végre hasonló szellemiségben tranzakciókat, két évvel ezelőtt a német Analyticon AG-t vásárolták fel, akik a vizelet reagenscsíkokat gyártották a 77 Elektronika által gyártott és világszinten piacvezető UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereibe.

Mivel foglalkozik a 77 Elektronika Csoport? Hazánk 13. legértékesebb magyar kézben lévő, 8. legértékesebb családi vállalkozása itthon leginkább a Dcont vércukorszintmérőkről ismert, azonban a több, mint 700 főt foglalkoztató cégcsoport exportjának döntő hányadát a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek. A legnagyobb felvevőpiacnak az EU, az Egyesült Államok, Kína, Brazília és a Távol-Kelet országai számítanak, de összesen közel 100 országba exportálnak.  A 77 Elektronika az árbevétel átlagosan 6-7 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe. 

The post A Dcont vércukorszintmérő magyar gyártója bevásárolt – íme, a részletek  appeared first on Forbes.hu.