:

Felbátorodott a forint, de nehéz szerda elé néz

A jegybank óvatos, a forint pedig erősödik. Kérdés, mit kezd a szerdai nap fontos eseményeivel, valamint az ukrán csomagról szóló alku híreivel.

Szerda délelőtt 385 alá bukott a forint az euróval szemben, miután a jegybank kedden a vártnál óvatosabb mértékben, a 100 bázispontos várakozással szemben csak 75 bázispontot vágott a kamaton, foglalja össze a Portfolio.

Mi következik ebből? A híroldal szerint az is közrejátszhatott az erősödésben, hogy a Financial Times úgy tudja, ajánlatot tett az unió a magyar kormánynak az ukrajnai program kapcsán. Csakhogy a Portfolio szerint nem biztos, hogy ebből tényleges megállapodás fog születni, és kétséges, hogy lesz-e ebből alku, miután az ajánlat nem elégiti ki Orbán Viktorék azon feltételét, hogy az 50 milliárd eurós ukrajnai csomag évenkénti megvitatásánál egyhangú döntésnek kell születnie. Mostani formájában a javaslat ezt nem követelné meg, szóval elképzelhető, hogy ezért is akadt meg a forinterősödés a 385-ös szintnél.

Több ebből Felbátorodott a forint, de nehéz szerda elé néz És megvan: kritikus szint felett a magyarországi benzinár

Hogyan tovább? Több fontos esemény átvariálhatja még a forint szerdai napját, a napközbeni makroadatok mellett (német infláció, amerikai ADP foglalkoztatási adat) a Fed esti kamatdöntése, illetve a rendkívüli EU-csúcs is.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide. Borítókép: Google Finance.

The post Felbátorodott a forint, de nehéz szerda elé néz appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés