:

Videó: ez történik, amikor bekapcsolják a hajtóműveket a Nemzetközi Űrállomáson

Videó: ez történik, amikor bekapcsolják a hajtóműveket a Nemzetközi Űrállomáson

Izgalmas videón mutatta meg egy űrhajós, mi történik a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), amikor egy űrhajó hajtóműveivel mozgatni kezdik az űreszközt – írja a Space.com.

Az ISS nemcsak kering a Föld körül, hanem ezzel együtt folyamatosan zuhan is felé – ennek köszönhető az is, hogy az emberek súlytalanul lebegnek a fedélzetén. Éppen ezért olykor szükség van arra, hogy bekapcsolják egy éppen az űrállomás kikötőjében található űrhajó hajtóműveit, ezzel növelve a keringési magasságot.

Ez történt január 27-én is, Jasmin Moghbeli asztronauta pedig felvette, hogy mi történik vele is társaival a folyamat közben. A videón az látható, amint az egy helyben lebegő emberek lassan hátrafelé kezdenek siklani a „levegőben”, amint bekapcsolnak a hajtóművek.

As our mission comes to a close, I’m going to try and post some more videos of life onboard the @Space_Station. Here is one of @Astro_Andreas, @lunarloral, and me having some fun with a reboost the other day.

We perform reboosts every so often to raise our altitude to make up… pic.twitter.com/UhzF8qa5KN

— Jasmin Moghbeli (@AstroJaws) February 1, 2024

A hajtóműveket mintegy 13 percen keresztül működtették, ezzel néhány kilométerrel távolabb vitték az állomást a Földtől. A műveletet Oroszország Progress nevű űreszköze végezte el.

Kapcsolódó Csodás égi jelenséget fotóztak az űrből A lenyűgöző fényképet több mint 400 kilométeres magasságból készítette egy űrhajós.

The post Videó: ez történik, amikor bekapcsolják a hajtóműveket a Nemzetközi Űrállomáson first appeared on 24.hu.