:

Már az Antarktiszon is elérhető a 4G

Már az Antarktiszon is elérhető a 4G

Megnyitották hétfőn a világ legdélibb mobiltelefon-bázisállomását az Antarktiszon, lehetővé téve a rendes mobiltelefon-szolgáltatások igénybevételét a fagyos kontinens egy szegletében – írja az MTI.

A norvég Telenor által biztosított 4G-szolgáltatás a távoli Troll kutatóállomást – amely egyebek mellett geológiai, meteorológiai, de klímával és radioaktivitással kapcsolatos adatokat is gyűjt – és környékét fedi le. Az elképzelések szerint a hálózat növelni fogja a tudósok és a kiszolgáló személyzet biztonságát, valamint lehetővé teszi az okoseszközöknek, hogy valós időben gyűjtsenek, illetve osszanak meg információt.

Christian Skottun, a távközlési vállalat munkatársa szerint szolgáltatásuk új lehetőségeket nyit meg adatgyűjtésre mostoha időjárási körülmények között. A férfi az is elmondta, hogy a mobil távközlési technológia az Antarktiszon is ugyanaz, mint bárhol máshol a világon, de különleges óvintézkedéseket kellett tenniük, hogy megvédjék a berendezéseket a heves széllökésektől és az alacsony hőmérséklettől.

Kapcsolódó Internethálózatot épít a Holdon a Nokia Ezzel segítik a NASA holdbázisának megvalósítását.

The post Már az Antarktiszon is elérhető a 4G first appeared on 24.hu.