:

Vízkőtelenítéssel és fiatalító vitaminokkal taroltak a Cápák közöttben

Vízkőtelenítéssel és fiatalító vitaminokkal taroltak a Cápák közöttben

Az RTL-en futó Cápák között üzleti reality legutóbbi adásában ketten is befektetővel mehettek haza. Baumann László saját találmányával győzte meg a cápákat, egy közgazdász-gyógyszerész páros pedig öregedéslassítást ígérő gyógyszerkiegészítővel.

Baumann László és lánya, Baumann Eszter Izolda saját találmánnyal érkeztek a cápák elé. Vízkőképzést gátló és mentesítő készülékük megakadályozza a víz kikristályosodását, ezzel jelentős energia- és pénzmegtakarítást eredményezve. A páros 80 millió forintos befektetést kért a cápáktól, cserébe húsz százalék tulajdonrészt kínáltak a szebb napokat is látott cégből. Baumann ugyanis egy kutatás kedvéért félretette a sok száz milliós profitot termelő cég ügyeket, aminek meg is lett az eredménye:

2023-ban mindössze 240 készüléket adtak el, míg a legjobb évben havonta adtak el 1500-at.

Végül Sárospataki Albert Billingo-alapító adta meg a kért összeget, igaz, ebből 60 milliót hitel formájában.

Prievara Tibor angoltanár 13 éve kezdett el foglalkozni oktatástechnológiai alkalmazásával. A MotiMore a tanításról a tanulásra helyezné a fókuszt, a tanuló folyamatos visszajelzést kaphat egyéni fejlődéséről. Tíz százalékért 20 millió forintot ajánlott. Sárospataki Alberttől adó 1 százalék felajánlást kaptak, illetve azt, hogy egy éven keresztül fizeti ezer gyerek rendszerhasználati díját. Balogh Petyától is érkezett felajánlás, meghívta Tibort az oktatási programjába.

Erre az ötletre mind az öt cápa ráharapott, így maradtak végül hárman

Szintén befektetést kapott viszont a közgazdász Széchenyi Martin és a szakgyógyszerész Krékits Gábor. Új generációs vitaminokkal érkeztek a cápák elé, 6 millió forintot kértek 10 százalék tulajdonrészért.

A MyCellenbe négy cápa is beszállt volna, végül Balogh Levente Szentkirályi-vezér és Sárospataki Albert csapott le 15-15 százalék részesedésért, 6-6 millióval.

The post Vízkőtelenítéssel és fiatalító vitaminokkal taroltak a Cápák közöttben appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés