:

Furcsa újítással állt elő a YouTube

Furcsa újítással állt elő a YouTube

A YouTube egy olyan új funkciót tesztel, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy színek szerint szűrjék, mely videók jelenhetnek meg a hírfolyamunkban – írja a Verge.

Az újításra azt követően derült fény, hogy több felhasználó is jelezte, egy új ablak jelent meg a YouTube mobilalkalmazásukban, amely arról kérdezte őket, nem vágynak-e valami újra. Ezt lekattintva lehetőségük adódott a videófeedjük színének megváltozatására: piros, kék vagy zöld színűre.

A YouTube szóvivője megerősítette, hogy ez egyelőre csak egy kísérleti funkció, és még nem tették elérhetővé széles körben.

Jelenleg nem világos, mi értelme van egy ilyen szűrési mechanizmusnak, és az sem, hogyan működik. A mostani tudás szerint a szűrés a kiemelt képek legszembetűnőbb színein alapul, de az is lehetséges, hogy a szoftver a teljes videót elemzi, hogy megállapítsa, melyik szín dominál. A szűrt tartalmakat elvileg semmi sem köti össze téma vagy tartalom szerint.

Egyes felhasználók szerint ez a technika adatgyűjtési stratégia lehet annak nyomon követésére, hogy a YouTube-felhasználók milyen gyakran kapcsolódnak be bizonyos színekhez.

The post Furcsa újítással állt elő a YouTube first appeared on 24.hu.