:

Hiába jelentett csődöt a WeWork, visszavásárolná magát a bukott exvezér

Adam Neumann visszavásárolná magát az év végén csődöt jelentett WeWorkbe. Állítása szerint vételi ajánlatait a cég jelenlegi menedzsmentje folyamatosan blokkolja.

Mi történt? Adam Neumann, a WeWork közösségi iroda startup bukott vezére a Dealbook infromációi szerint egy amerikai hedge fund menedzserrel, Dan Loeb-bel kiegészülve vételi ajánlatot tett a becsődölt WeWork vállalat eszközeire és egymilliárd dollár értékben egy átstrukturálási hitelkeretet is nyújtana a cégnek. Neumann egyébként az elmúlt időszakban Flow néven egy új, lakóingatlanokkal foglalkozó startupot gründolt, amibe 350 millió dollárt rakott a világ egyik legnagyobb kockázatitőke-befektetője, az Andreesen Horowitz is. Úgy látja, egy „jól felépített és kivitelezett átstrukturálással meg lehetne mentetni a WeWork brandet”. Neumann állítása szerint nem ez az első próbálkozása, hogy valamilyen szinten visszatérjen a cég életébe, azonban a cég jelenlegi menedzsmentje ezt folyamatosan blokkolja.

Kontextus: A WeWork 2019-ben a világ egyik legértékesebb startupja volt a maga 47 milliárd dolláros értékelésével. Azonban a cég 14 éves története alatt a zéró-kamatkörnyezetben a kockázatitőke-befektetések és cégértékek körüli túlkapások szimbóluma lett, miután nem tudott tőzsdére menni, mert a befektetők aggódtak a cég üzleti modellje és belső működése miatt. Az elbaltázott tőzsdei bevezetés után Neumann lemondott, de így elég szép végkielégítést kapott. Végül a WeWork 2020-ban egy SPAC-on keresztül lépett tőzsdére egy 9 milliárd dolláros ügylet keretében, ami messze volt az előző, 47 milliárdos értékeléstől, azonban az árfolyam 2023-ra teljesen összeomlott és a cég csődöt jelentett.

The post Hiába jelentett csődöt a WeWork, visszavásárolná magát a bukott exvezér appeared first on Forbes.hu.