:

Kilőtt a Disney árfolyama, miután egy sor új projektet jelentett be. Mutatjuk, mik ezek

Közel nyolc százalékot emelkedett a Disney részvényárfolyama azután, hogy a cég bejelentett egy sor új üzleti kezdeményezést és projektet – írja a CNBC. Összeállnak az Epig Gamesszel, jön Taylor Swift turnéja és a Moana folytatása.

Mi történt? A Disney részvényárfolyama közel 8 százalékkal emelkedett azután, hogy a vállalat negyedéves pénzügyi jelentése meghaladta az elemzői várakozásokat. Emellett a cég bejelentett egy sor új üzleti kezdeményezést és projektet, köztük egy 1,5 milliárd dolláros befektetést az Epic Gamesbe, új streaming szolgáltatásokat és filmek készítését.

Milyen új projektekről van szó? A vállalat 1,5 milliárd dolláros befektetést hajtott végre az Epic Gamesbe, amely a Fortnite-ért felelős. Ez a partnerség lehetővé teszi a Disney számára, hogy széles körű szellemi tulajdon portfólióját – beleértve a Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és Avatar alkotásokat – felhasználva új játékfejlesztési projektekben vegyen részt.

A Disney elindítja 2025-ben az ESPN streaming szolgáltatását és exkluzív megállapodást kötött, melynek értelmében kizárólagosan streamingelheti Taylor Swift nagysikerű Eras Tour nevű koncertsorozatáról készül filmet a Disney+-on. Mindezeken felül a vállalat az is közölte, hogy érkezik a  nagy sikerű Moana folytatása is.

Kontextus. A bevétel stagnálása és a Disney+ előfizetőinek csökkenése ellenére a vállalat az első negyedévben részvényenként 1,22 dolláros nyereségről számolt be. Ez jelentősen meghaladta az elemzők által várt 99 centes nyereséget. Emellett bejelentették, hogy júliusban fizetendő osztalékukat részvényenként 45 centre emelik, ami 50 százalékos növekedést jelent a januári kifizetéshez képest.

A költségcsökkentési stratégia kapcsán a Disney tájékoztatta befektetőit arról is, hogy 2024-es pénzügyi év végéig legalább 7,5 milliárd dollár költségmegtakarítást terveznek elérni és 4,60 dollár egy részvényre jutó eredményt prognosztizálnak.

The post Kilőtt a Disney árfolyama, miután egy sor új projektet jelentett be. Mutatjuk, mik ezek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés