:

Egy sor fontos újítást jelentette be a Google

Egy sor fontos újítást jelentette be a Google

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy átnevezi Bard chatbotját a nyelvi modellje után Geminire – írja a Verge. A techóriás itt azonban nem áll meg: a ChatGPT-hez hasonlóan hamarosan előáll egy dedikált Gemini alkalmazással Androidra, sőt a Google Workspace összes Duet AI funkcióját is beviszi a Gemini márkanév alá. Mindemellett a Gemini Ultra 1.0 – a Google nagy nyelvi modelljének legerősebb verziója – is hamarosan megjelenik a nyilvánosság számára.

A legtöbb ember minden bizonnyal a Gemini mobilalkalmazással fog először találkozni, amelyet alapértelmezett asszisztensként is lehet majd használni a Google Asszisztens helyett. A funkciót az Ok Google kimondásával vagy a kezdőlap gomb hosszan történő lenyomásával lehet majd előhívni. Az alkalmazás tetején megtalálható lesz egy kapcsoló is, amellyel az egyszerű Keresésről a Geminire válthat.

Az ingyenes felhasználó a Gemini modell standard verzióját fogják tudni csak elérni, ami Gemini Pro nevet viseli.

A Gemini Ultra, a modell legerősebb verziójának használatához Gemini Advanced előfizetésre van szükség, amely az új, havi 20 dolláros (7200 forintos) Google One AI Premium csomag része. Az előfizetéshez 2 TB Google Drive-tárhely és a Google One-előfizetés összes többi funkciója is jár, ilyen lesz például a Gmail, a Dokumentumok, és más felületek MI-vel való felruházása.

A Google sokáig úgy tűnt, lemarad az MI-versenyben az OpenAI-val szemben, azonban a Gemini tavalyi bevezetése jelentős fejlődést hozott, a nyelvi modellel felszerelt Bard ugyanis kifejezetten kényelmesnek bizonyult, és már majdnem egyenrangú eredményeket mutatott a GPT-4-gyel, igaz, sokan problematizálták, hogy lényegesen lassabb.

Kapcsolódó Merényletet és rablást is tervezett már a Google új fejlesztése A Google lerántotta a leplet a Gemini MI-modellljéről, a tesztelők pedig nincsenek elájulva.

The post Egy sor fontos újítást jelentette be a Google first appeared on 24.hu.