:

Tiborcz belgrádi és budapesti ingatlanbizniszeiről posztolt ma Magyar Péter

Rogán Antalba és Tiborcz Istvánba száll bele Magyar Péter ügyvéd, Varga Judit volt férje ma reggeli posztjában. Előbbit  a kormányzati kommunikációs agytröszt mindenható urának nevezi, a másikon a budapesti és belgrádi irodabizniszt kéri számon.

Mi történt? „Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak. (…) Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához?” – teszi fel a kérdést Facebook-posztjában Tiborcz Istvánnak címezve Magyar Péter.

Kontextus. Magyar Péter Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor vejének budapesti és belgrádi ingatlanbizniszeire utal. Több állami intézmény és állami tulajdonú cég is a NER-es vállalkozók tulajdonában álló BudaParton bérelhet majd irodákat. Az irodaházak megrendelője a Kopaszi Gát Zrt., az ingatlanfejlesztő a Property Market Kft., aminek négy tulajdonosa van, köztük a Dam Invest Kft., amely a Tiborczhoz köthető Főnix Vagyonkezelő tulajdona.

Azt pedig a szerb Forbes írta meg, hogy a Tiborcz István érdekeltségű Diófa Alapkezelőhöz több mint 122 ezer négyzetméternyi ingatlan került, beleértve 11 darab prémium kategóriás irodaházat Belgrád öt üzleti. Az irodaházakat a magyar ingatlanmilliárdos, Jellinek Dániel érdekeltségétől, az Indotek csoporttól vette meg Orbán Viktor kormányfő veje.

Lista. Tiborcz most először került fel a Forbes milliárdos listájára, a 27. helyen nyitott 75,3 milliárdos becsült vagyonnal.

Miért fontos? Magyar Péter vasárnap este a Partizán adásában is részletesen beszélt egyes kormányzati ügyekről, és olyanokról is, amelyek szerinte feleslegesen égtek rá és akkori feleségére, Varga Judit igazságügyi miniszterre. Magyar hétfőn is többször posztolt, ezek szerint további információk is kieshetnek a szekrényből.

Mi vezetett idáig? Miután szombaton Novák Katalin katari útját megszakítva hazatért, majd a kegyelmi ügy miatt lemondott az államfői posztról, Varga Judit pedig parlamenti képviselői mandátumáról és a Fidesz EP-listavezetői jelöltségéről, Magyar Péter posztolt. A többi között azt írta: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”.

The post Tiborcz belgrádi és budapesti ingatlanbizniszeiről posztolt ma Magyar Péter appeared first on Forbes.hu.