:

Nem volt elég a mai, pénteken megint drágul az üzemanyag

A benzin nagykereskedelmi ára megint bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal kerül majd többe a kutaknak. Nagy Márton egy hete arról beszélt, hogy a benzinárak tekintetében lát esélyt az árak kiigazítására, de egyelőre ez nem történt meg.

Mi történik? Péntekre újabb áremelésre kell számítanunk a hazai kutakon – írja a holtankkoljak.hu. A benzin nagykereskedelmi ára megint bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal kerül majd többe a kutaknak.

Mennyibe kerül tehát péntektől az üzemanyag? Amennyiben a fenti mértékben a kiskereskedelmi árakban is érvényesítésre kerül a változás, úgy az alábbi átlagárakon tankolhatunk péntektől:

95-ös benzin: 614 Ft/liter Gázolaj: 661 Ft/liter

Miért érdekes ez? Azon túl, hogy mindig érdemes lélekben felkészülni, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy a benzinárak tekintetében lát esélyt az árak kiigazítására, de egyelőre ez nem történt meg. Sőt, a kijelentése óta éppen mától, azaz szerdától egyszer már jelentősen emelkedtek a hazai üzemanyagárak. Éppen délelőtt számoltunk be arról, hogy a 95-ös benzin: 607 Ft/liter, míg a gázolaj: 651 Ft/liter áron kapható jelenleg.

Több ebből Hiába zuhant be a olaj ára, mégsem lesz olcsóbb az üzemanyag Magyarországon? Brutálisan keveset tankoltunk 2023-ban, de karácsonykor is visszafogtuk magunkat – kijöttek a KSH adatai

The post Nem volt elég a mai, pénteken megint drágul az üzemanyag appeared first on Forbes.hu.