:

Orbán Viktor már kommentálta Novák Katalin lemondását, hát nem vetted észre?

Orbán Balázs világában a főnöke, a magyar miniszterelnök már rég reagált Novák Katalin lemondására. A selyemzsinórt gondolja a reakciónak.

Mi történt? Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs a Ludovikán a 444-nek úgy nyilatkozott: a miniszterelnök már kommentálta Novák Katalin múlt szombati lemondását az államfői tisztségről. Mégpedig azzal, hogy február 8-án alkotmánymódosítást nyújtott be az elnöki kegyelem korlátozásáról a kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében.

Miért fontos ez? Orbán pár, a sajtófőnökén keresztül a szabad sajtónak és az MTI-nek kiadott nyilatkozaton kívül napokig csendben maradt a nyilvánosságban és az addig igen aktívnak számító közösségi médiás kommunikációjában, miután az alkotmánymódosító bejelentésével megküldte a selyemzsinórt Novák számára. Utóbbi lemondását viszont Orbán nem kommentálta – bár a politikai igazgató értelmezésében mégis. A botrányba szintén belebukó Varga Juditnak az exférje, Magyar Péter Orbánnal szemben nagyon is aktív a múlt heti színre lépése óta, és súlyosan kritizálja a kormány, a Fidesz és a NER működését. Orbán Balázs kivétel nélkül fikciónak tartja Magyar állításait, mondta a Telexnek.

Kontextus. Novák alig több mint egy héttel a kirobbanása után bele is bukott abba az ügybe, ami a pedofilsegítő K. Endre elnöki kegyelméről szól, és ami azóta is láthatóan összezavarja a kormányzati kommunikációt. Orbán közösségi médiás oldala is csak február 14-én posztolt újra, azt, hogy „munka van”, és „a kormány dolgozik” – ezek egészen megnyugtató tények egy parlamentáris demokráciaban. Orbán Balázs azt állítja, nem tudja, mi áll amögött, hogy K. Endre kegyelmet kapott, az ügyben érintett és magát hibásnak tartó, mégis a helyén maradó református püspökről, Balog Zoltánról pedig nem akar beszélni, mert ő katolikus.

Hogyan tovább? Péntek délután rendkívüli kormányinfó, szombaton pedig évértékelő Orbán Viktorral.

The post Orbán Viktor már kommentálta Novák Katalin lemondását, hát nem vetted észre? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés