:

Forint: ordítva ment a szakadék felé, az utolsó pillanatban fékezett

Majdnem 390 fölé ment az euró. De csak majdnem.

Mi történt? Szerdán nem sokon múlt, hogy 390-ig gyengüljön a forint az euróval szemben, köszönhetően a gyenge negyedéves GDP-adatoknak. Végül erősődéssel végződött a tegnapi nap, és úgy tűnik, erősödéssel indul a csütörtök is, délelőtt 388,5–6 körül is járt az árfolyam. A dollárral szemben e pillanatban 362,2 körül jár a forint.

Kontextus. A Portfolio összefoglalója szerint hétfőn még egyhetes csúcsra erősödött a forint, de késő délutánra már el is fogyott a lendület, szerdán pedig folytatódott a gyengülés, elsősorban a gyenge magyar GDP-adat miatt, egy ponton már 390 közelében járt a jegyzés.

A Központi Statisztikai Hivatal szerint 0,8 százalékkal volt gyengébb a magyar gazdaság 2023-ban, mint egy évvel korábban. Tavaly az utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye megegyezett az előző negyedévivel, avagy stagnált.

Hogyan tovább? Az OTP napi előrejelzése szerint csütörtökön elsősorban a japán és brit GDP-re, az Európai Központi Bank elnöki beszédére, valamint az amerikai kiskereskedelmi adatra lesz érdemes figyelni.

The post Forint: ordítva ment a szakadék felé, az utolsó pillanatban fékezett appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés