:

Ez legalább egyértelmű: Orbán két embert is hazaküldött

Beszélni nem beszél, de legalább dolgozik és aláír: a miniszterelnök azonnali hatállyal felmentett két helyettes államtitkárt is.

Amíg a pénteki kormányinfót és Orbán Viktor szombati évértékelőjét várjuk a kegyelmi ügyi botrány közepette, a miniszterelnök, ha nem is szólal meg, de legalább aláír dolgokat.

Mi történt? Két helyettes államtitkárt is felmentettek azonnali hatállyal szerdai napon, a határozatot Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi, írta meg a 24.hu a szerdán megjelent Magyar Közlöny alapján.

Egyikük, Kovács Zita földügyekért felelős helyettes államtitkár más fontos megbízatására tekintettel távozik a posztról. Rajta kívül az építésügyi minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának, Zandler Katalinnak kell mennie.

Mi történt korábban? Orbán a kegyelmi ügy kirobbanása óta csöndben, pár, a kormányülést népszerűsítő poszt és sajtófőnökének nyilatkozatai kivételével nem szólalt meg, amióta alkotmánymódosítással reagált a botrányra. Avagy nem szólt hozzá Novák Katalin és Varga Judit lemondásához sem, bár politikai igazgatója, Orbán Balázs szerint ezt már megtette azzal, amikor alkotmányt módosított (avagy napokkal a lemondás előtt, amikor selyemzsinórt küldött Nováknak).

Hogyan tovább? Péntek délután rendkívüli kormányinfó, szombaton pedig évértékelő Orbánnal. Ha máskor nem, ekkor legalább jobban összeszedheti magát a kormányzati kommunikáció, ami nemigen találja a hangját a pedofilsegítő K. Endre kegyelmi ügye óta. Valószínűleg mindenki azt várja, hogy tisztázva lesz-e az ügy háttere – meg az is, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre.

The post Ez legalább egyértelmű: Orbán két embert is hazaküldött appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés