:

Brutális, mivel jött ki az OpenAI – itt az újabb nagy dobás

Brutális, mivel jött ki az OpenAI – itt az újabb nagy dobás

Az OpenAI új technológiát mutatott be, amely mesterséges intelligenciát (AI) használ arra, hogy szövegből kiváló minőségű videókat hozzon létre szinte azonnal.

Sam Altman újabb nagy dobása. A ChatGPT-t fejlesztő vállalat rövid klipeket tett közzé, amelyekben élénk, részletgazdag, valósághűnek tűnő videókat mutattak be. A videók alapja minden esetben egy-egy leírt szöveg volt. Ez a Sora.

Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója csütörtökön arra kérte az X-en a felhasználókat, hogy küldjenek szöveges leírásokat a Sora számára. Ezt követően megosztotta alkotásaikat „Szeretnénk megmutatni, mire képes a Sora” – írta az X-en. – Ne fogjátok vissza magatokat a részletességgel vagy a nehézséggel!”

Ki használhatja? Az OpenAI közölte, hogy a technológiát egyelőre kutatók egy kiválasztott csoportjával osztják csak meg, nem lesz belőle egyelőre publikusan elérhető változat. Az OpenAI szerint a Sora tesztelésére kiválasztott szakértői csoport, amely a visszaélési lehetőségeket vizsgálja, visszajelzést fog adni arról, hogyan lehet megerősíteni a hamisított videók elleni védelmet.

Kockázatok. A 2024-es év különleges, rengeteg választás lesz, több milliárd ember fog szavazni. Az OpenAI már most közölte, hogy politikai célra nem használható a technológia, ezt külön tiltják. Ahogy a fenti példák is mutatják, a technológiával nagyon egyszerű lenne deepfake videókat gyártani.

Épül a piac. A Meta és a Google is dolgozik ilyen technológián, de nemcsak a nagy techóriások. A piac élvonalába tartozik a magyar Colossyan is. A csapat nemrég vont be 22 millió dollárt, és van rá válaszuk, hogy mit lépnek, ha a piacra bejön egy olyan óriás, mint most az OpenAI.

Nemet mondtunk, felhúzták magukat – a 26 éves magyar, aki most 22 millió dollárt kapott a cégére

The post Brutális, mivel jött ki az OpenAI – itt az újabb nagy dobás appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés