:

Már kipróbálható az Android 15

Már kipróbálható az Android 15

A Google február 16-án elérhetővé tette az Android 15 mobil operációs rendszer első előzetes verzióját, amit egyelőre a cég saját eszközeire (Pixel 6 és 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7 és 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Fold, Pixel Tablet, Pixel 8 és 8 Pro) lehet letölteni.

A rendszer egyik nagy újdonsága egy olyan új API (programozási felület), ami lehetővé teszi például a mobiljátékok számára, hogy információt kapjanak az akkumulátor állapotáról, illetve a készülék hőmérsékletéről, annak érdekében, hogy automatikusan szabályozhassák az erőforrásigényes funkciókat (pl. részletesség), annak elkerülése érdekében, hogy teljesen lemerüljön vagy túlmelegedjen az okostelefon.

Fejlődik továbbá a kamera app, amiben immár szabályozható lesz a vaku fényereje, továbbá a fényszenzorok érzékenysége. Emellett átalakul a képernyőmegosztás, amivel lehetővé válik, hogy csak a kijelzőn látható tartalom egy részét vetítsük ki egy másik kijelzőre. Fejlődik továbbá a telefonon tárolt állományok titkosításának lehetősége, illetve a Health Connect és a Privacy Sandbox biztonsága is.

Az Android 15-ből márciusban érkezik egy fejlesztői előzetes verzió, majd júliussal bezárólag minden hónapban megjelenik egy újabb béta.

A végleges verzió érkezése augusztus végén, szeptember elején várható, első körben a gyártó saját készülékeire, és majd csak ezt követően a többi Androidot használó vállalat (Samsung, Motorola, Honor, Huawei stb.) okostelefonjaira és táblagépeire.

Kapcsolódó A világon eladott okostelefonok jelentős része még mindig androidos készülék Az Apple szekere jól megy, de globálisan az Android uralkodik.

The post Már kipróbálható az Android 15 first appeared on 24.hu.