:

Itt az újabb pedofil-elengedési botrány?

Megszökött a házi őrizetből egy kiskorúak zaklatásával gyanúsított, 54 éves fociedző. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene.

Mit történt? Megszökött a házi őrizetből a kiskorúakat zaklató, 54 éves pedofil fociedző – írja a Blikk.  N. Lászlóval szemben fogolyszökés miatt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot, amiért a pedofil bűnökkel gyanúsított elkövető három hónapja lelépett a házi őrizetből. A férfi tavaly novemberben ismeretlen helyre távozott, a bulvárlap információi szerint vélhetően Ukrajnába ment.

Hogyan történhetett ez meg? A gyanú szerint az 54 éves pedofil edző a tarpai fociakadémián sportoló gyermekekkel fajtalankodott. „A megalapozott gyanú szerint az edzőként dolgozó férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket. 2022 novemberében egyik éjszaka a gyanúsított egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett. Ezek a cselekmények ismétlődtek is 2022 novemberében” – erősítette meg a lapnak a vádakat dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

N. Lászlót a rendőrség 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

„A férfi 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd ekkor a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt a gyanúsított nem tartotta be, mert 2023. november 19-én ismeretlen helyre távozott. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene. Az ügyészség határozatával távollévő terheltté nyilvánította a gyanúsítottat, az eljárás a távollétében folytatódik majd”

– ismerte el a szóvivő. A vélhetően Ukrajnába távozott pedofíliával gyanúsított férfit távollétében ítélhetik el, kár 15 év fegyházbüntetést is kaphat. Az ugyanakkor nagy kérdés, hogy valaha elkapják, vagy börtönbe kerül-e.

Mit jelent mindez? Az újabb ügy különösen súlyos eljárási hiányosságokat vethet fel, főként azután, hogy Magyarország államfője és egykori igazságügyi minisztere egy hete belebukott egy, pedofil bűncselekményt eltussoló embernek adott kegyelmi ügybe. Novák Katalin a pápalátogatás alkalmából kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményért elítélt igazgatójának a bűntársának. Erre azóta sem adott valódi magyarázatot Novák, de Orbán Viktor néhány nappal később, a közfelháborodásra reagálva bejelentette: alkotmánymódosítással korlátozná az államfő jogkörét, évértékelőjén pedig azt is bejelentette, változtatnak a gyermekvédelmi törvényeken.

The post Itt az újabb pedofil-elengedési botrány? appeared first on Forbes.hu.