:

Egy fél várost zárnak le a kormánypártok kihelyezett frakcióülése kedvéért

Február 21-én és 22-én tartják kihelyezett frakcióülésüket a kormánypártok Balatonalmádiban.

Mi történik? Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP a héten Balatonalmádiban a parlament tavaszi ülésszakának kezdete előtt, emlékeztet a 444.hu.

Mit érdemes tudni erről? A Fidesz-frakció a Magyar Nemzettel már korábban közölte, hogy február 21-én és 22-én tartják kihelyezett frakcióülésüket. Most azonban a helyszín is kiderült, méghozzá abból, hogy a település honlapján megjelent az ideiglenes útlezárásokról szóló lakossági tájékoztató. Ebben márpedig az áll, hogy egy belvárosi szálloda környékét lényegében teljesen lezárják, aminek nagyon más magyarázata nem lehet, mint a frakcióülés.

Kedd este nyolctól csütörtök este nyolcig számos utcát lezárnak, átmenetileg a gyalogos forgalmat is korlátozzák, sőt, ezeknek az utcáknak a lezárt szakaszára csak az ott lakók mehetnek be, nemcsak járművel, de még gyalog is, és csak akkor, ha a személyi igazolványukkal és lakcímkártyájukkal igazolni tudják magukat.

A Fidesz egyébként 2022. szeptemberében is Balatonalmádiban tartotta frakcióülését. A hagyományok szerint a tanácskozás első napján Orbán Viktor felvázolja a következő időszak legfontosabb kihívásait, míg másnap sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté, a Fidesz, valamint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

The post Egy fél várost zárnak le a kormánypártok kihelyezett frakcióülése kedvéért appeared first on Forbes.hu.