:

Egeret mozgat a gondolataival a Musk agyi chipjét használó páciens

Egeret mozgat a gondolataival a Musk agyi chipjét használó páciens

Elon Musk bejelentette, hogy az első ember, akibe beültették a Neuralink agyi chipjét, mára teljesen felépült, és már a gondolatai segítségével képes irányítani egy számítógépes egeret – írja a Reuters.

A milliárdos által felvásárolt Twitter/X platformon megtartott Spaces eseményen Musk azt mondta, a rehabilitáció remekül ment, és semmi olyan idegi hatást nem tapasztaltak, ami eltért volna attól, amire számítottak. A helyzetjelentés alig egy hónappal azután érkezett, hogy bejelentették, egy egyén elsőként megkapta a chipet.

A Neuralink a vezeték nélküli agy-számítógép interfészt segítségével azt kívánja elérni, hogy a bénult felhasználók pusztán gondolataikkal képesek legyenek irányítani az eszközeiket.

Miután a cég eredeti kérelmét többször is elutasította az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala, 2023 májusában végre megkapta a Neuralink a hivatal jóváhagyását a Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface (PRIME) tanulmányhoz. Ugyanakkor a Nature szerint a kísérletet nem regisztrálták a National Institutes of Health online adattárában, ami általában az orvosi folyóiratok követelménye a vizsgálati eredmények közzététele előtt.

Kapcsolódó Több ezer önkéntes ültetné be az agyába Elon Musk chipjét Az évtized végére éves szinten több tízezer hasonló műtétet akar végrehajtani a Neuralink.

The post Egeret mozgat a gondolataival a Musk agyi chipjét használó páciens first appeared on 24.hu.