:
Breaking News

Ennyibe kerül majd vonatozni március 1-től

Ennyibe kerül majd vonatozni március 1-től

A korábban létező sokféle bérlettípusból mindössze kettő marad: a vármegye- és az országbérlet. A kilométer alapú bérletek megszűnnek. A MÁV most nyilvánosságra hozta az új tarifákat.

Mi történt? A MÁV az ujtarifa.hu oldalon közzétette az új, március elsejétől érvényes tarifákat. Az új bérletrendszerben csak kétféle tarifa van: a teljesárú és a 90%-os kedvezményt adó. Utóbbit a kedvezményre jogosultak, például azok a diákok vehetik igénybe, akik érvényes magyar nappali vagy esti diákigazolvánnyal rendelkeznek. A bérleteknek 2024. március elsejétől elérhető lesz immár a napijegy változata is. Ezek a 24 órára szóló Vármegye24 (999 forint) és Magyarország24 (4999 forint) nevű termékek.

Kontextus.  Január végén, hosszas huzavona után megegyezett a főváros és a kormány: 2023. március 1-je után is megmarad a Budapest-bérlet, de a főváros elfogadja majd a Pest vármegyére szóló bérletet is. A budapestiek tehát továbbra is utazhatnak a BKK mellett a MÁV és a Volán járatain a városhatáron belül, újdonság, hogy Budapest is elfogadja a vármegyei bérletet ezután, sőt a havi országbérletet is.

Forrás: ujtarifa.hu

The post Ennyibe kerül majd vonatozni március 1-től appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés