:

Itt okoznak elég nagy áremelkedést a Temu és a Shein szuperolcsó cuccai

Az Amerikában felpörgő fast-fashion e-kereskedelmi platformok, mint a Shein és a Temu a Kínából induló légi szállítmányozási kapacitások akkora szeletét kötik le, hogy a Vörös-tengeren kialakult helyzetet orvosolni kívánó szállítmányozó cégeknek esélye sincs repülővel szállíttatni.

Mi történt? A Vörös-tengeren kialakult tengeri szállítmányozási problémák mellett a kínai e-kereskedelmi óriások, mint a Shein és a Temu is hatalmas nyomást helyeznek az amúgy is limitált légi fuvarozási kapacitásra, írja a Reuters. Ezek a cégek ugyanis jellemzően kisméretű, egyedi címezésű csomagjaikat légi úton juttatják el a legnagyobb piacnak számító Egyesült Államokba, hogy a „fast-fashion” tényleg „fast” maradjon.

108 Boeing 777-es. Ennyi repülő tudná kielégíteni a Shein, a Temu, az Alibaba és a nemrég indult TikTok Shop USA-ba irányuló szállítási igényeit, méghozzá naponta. Ezért amikor a Vörös-tengeren kialakult helyzet miatt a kínai tengeri fuvarozók is a légi kapacitások iránt érdeklődtek, azzal szembesültek, hogy az e-kereskedelmi óriások, kiváltképp a Shein és a Temu az elérhető kapacitások jelentős részét már lekötötték. Ez pedig felfele nyomja a légi fuvarozás árait.

Fenntarthatatlan. Állítják fuvarozási szakértők, akik mind az elszálló légi fuvarozási árakat, mind a környezeti hatásokat problémásnak találják. Iparági források alapján

a Temu 12 saját széles-törzsű repülőgép lízingelésén gondolkozik a saját légiflotta felépítése érdekében.

Emellett szeretnék amerikai eladókkal is bővíteni a platform kínálatát, akik belföldre szállítanának.

Kontextus. Szuperolcsó és agyon akciózott termékeivel a Temu a magyar piacra is valósággal berobbant. Már a magyar plázákba fizikai egységekkel működő fast-fashion boltok is érzik a hatását: kevesebb a vásárló és kevesebbet is költenek.

The post Itt okoznak elég nagy áremelkedést a Temu és a Shein szuperolcsó cuccai appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés