:
Breaking News

Nvidia: a chipgyártó megint rávert az elemzői várakozásokra

Az utóbbi két napban esett a chipgyártó Nvidia árfolyama, a cég tőzsdezárás után, szerda késő este kiadta legfrissebb negyedéves jelentését. Brutális, hogy egy év alatt mekkorát növekedtek.

Mi történt? Nvidia azt közölte, hogy a negyedéves eladásai megháromszorozódtak az egy évvel ezelőttihez képest, a vállalat egyben jelezte: a mesterséges intelligencia boom lendülete továbbra is erős.

Fontos számok: A chipgyártó közölte, hogy 22,1 milliárd dolláros bevételt ért el a legutóbbi pénzügyi negyedévében, ami magasabb az elemzői előrejelzések 20,4 milliárd dollár körüli értékénél. A nettó nyereség 12,29 milliárd dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 1,41 milliárd dollárral, és szinten magasabb, mint az elemzői várakozások.

Az Nvidia a folyó negyedévre is 24 milliárd dollár körüli árbevételt prognosztizált, ez szintén az elemzői várakozások felett van,

A vállalat részvényei a zárás utáni kereskedésben azonnal emelkedésnek indultak, a jegyzés újra a 700 dolláros szint felé lépett. A részvények értéke az elmúlt egy évben több mint megháromszorozódott.

Több ebből Hova fektette a pénzét a tőzsde abszolút sztárja? Megnéztük Megcsinálta a ChatGPT-t, most van egy 7 ezer milliárd dolláros terve, felforgatná a chipipart

The post Nvidia: a chipgyártó megint rávert az elemzői várakozásokra appeared first on Forbes.hu.