:
Breaking News

Amíg Magyar Péter a fideszes EP-listán viccelődött a nevére került egy NER-közeli cég

Akár jól is indulhatott volna Magyar Péter hétvégéje, most mégis a nevére került tanácsadócég miatt kell magyarázkodnia.

Mi történt? Tanácsadócéget vett a nevére Magyar Péter, a kegyelmi ügybe belebukott, a közéletből távozott volt igazságügyi miniszter, Varga Judit exférje. Az információra a hvg.hu bukkant rá a nemrégiben megjelent Cégközlöny sorai között.

Az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt.-t Császár Dániel, a Miniszterelnökség korábbi helyettes államtitkára alapította 2020-ban, aki bő két éven át a közbeszerzésekért felelt: stábjával ő dolgozta ki a közbeszerzési törvény 2016-os módosítását, ami több ponton is felmentést adott az államnak a pályázati kiírások alól.

Magyar a lap szerint pont aznap – tavaly november 30-án – lett a cég tulajdonosa, amikor Lázár János miniszter vezérigazgató-helyettessé fokozta le Kruchina Vincét. Ezen a napon menesztették Magyart is a Volánbusz igazgatóságából.

Császár másik működő cége, a Stratilex közbeszerzési tanácsadással foglalkozik. Az LLM két másik korábbi tulajdonosa a 2006-os utcai csatározásokban megsebesült Kruchina Károly, aki jelenleg is a Nemzeti Sportügynökség felügyelőbizottsági elnöke, és Palatinus-Woth Márton, aki az egykor miniszterelnökségi megbízásból Varga Juditnak kommunikációs tréningeket tartó PlanB igazgatója – derült ki a lap nyomozásából.

Kontextus: A fideszes háttérember Magyar Péterből szokatlan gyorsasággal vált az ellenzék messiása. Magyar a magyar közélet legforróbb időszakában, a lemondási hullám kellős közepén vállalt interjút a Partizán-ban, ami annak idején a magyar Youtube legfelkapottabb videója volt, 10 nap alatt 2.2 millióan látták.

Azóta Magyar aktív közéleti blogot vezet a Facebook-oldalán, közel 90 ezren követik, legutóbb a fideszes EP listáról nyilvánult meg meglehetősen cinikus hangnemben.

A social média közönsége szereti Deutsch Tamás konzervatív értékrendjét firtatni, Magyar Péter teljesen érthetően és jogosan háborodott fel a volt felesége helyét elfoglaló európai parlamenti képviselőre.

Ez (Deutsch Tamás listavezetése) a hagyományos jobboldali értékeket valló szavazóknak rossz hír és valóban a vég kezdete. Ugyanakkor jó hír is, mert a jövő valóban elkezdődik. Gyorsabban, mint bárki gondolhatta volna.

– fogalmazott posztjában Magyar.

Ahogyan azt a Forbes.hu-n is megírtuk új EP listavezetőt és köztársaságielnök-jelöltet nevezett ki Orbán Viktor. A kérdés, hogy az erőskezű miniszterelnök ezzel el tudja-e tolni magától a pedofil bűnsegéd K. Endre kegyelmi ügyének erkölcsi és politikai felelősségét.

The post Amíg Magyar Péter a fideszes EP-listán viccelődött a nevére került egy NER-közeli cég appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés