:
Breaking News

Kétéves csúcson a bitcoin

Kedden 57 ezer dollár környékén is járt a kritpovaluta, még az Ethereum is 3200 dollár fölé ment.

Mi történt? Kétéves csúcs környékén a Bitcoin árfolyama, miután az elmúlt pár napban közel 10 százalékot emelkedett a kurzus. Csak februárban eddig 32 százalékkal nőtt az árfolyam.

Mi ez a szárnyalás? A február historikusan egy „zöld” hónap a Bitcoin piacán, továbbá a Reuters szerint pozitív hírkén ítélték meg a piacok hétfőn, hogy a Microstrategy nevű cég közzétette, hogy 155 millió dollár értékben nagyjából 3000 darab Bitcoin-t vásárolnak. Továbbá a február 22-ével tőzsdére készülő Reddit-nél is arról beszéltek, hogy a cégben rendelkezésre álló készpénz egy részét Bitcoin-ba fektették.

Van még tovább? Látszólag minden összeállt egy jó kis Bitcoin ralihoz. Az amerikai kamatvágások körüli bizonytalanság, az AI-boom körül kialakult felhajtás, a Bitcoin ETF-ek valamint az áprilisban várható feleződés eseménye, ami arra szolgál, hogy lassítsa a 21 millió darabban maximalizált Bitcoin bányászaton keresztüli rendszerbe kerülését azáltal, hogy felezi a tranzakciók hitelesítéséért járó jutalom mennyiségét. Erre azért is van szükség, mert már így is 19 millió Bitcoin kering a rendszerben.

The post Kétéves csúcson a bitcoin appeared first on Forbes.hu.