:

Meglépi a Revolut, amire a magyar jegybank már régóta vágyik

Nagy változást jelentő lépéssel kísérletezik Franciaországban a Revolut, Matolcsyék is ezt javasolták nekik, csak itthon.

Mi történik? A Revolut vezérigazgatója, Nik Storonsky egy párizsi eseményen bejelentette, hogy fizikai bankfiókok létrehozását tervezik Franciaországban. Ezzel a fintech óriás cég a piaci terjeszkedését kívánja az országban erősíteni, ahol kulcsfontosságú a digitális banki szolgáltatások iránti bizalom növelése – írja az EconomX.

Több ebből A Revolut-dosszié | Eltűnt milliók nyomában

Miért fontos ez? A vezérigazgató szerint az ügyfélbizalmat növelik a fizikai fiókok, főként ott, ahol továbbra is erősek a hagyományos banki kapcsolatok. A vállalat szélesíteni akarja a szolgáltatásai kínálatát is, beleértve a jelzáloghiteleket. Az ilyen fajta, ügyfélközpontú, mélyebb konzultációt igénylő szolgáltatások ugyanis könnyebben elérhetők és kiszámíthatóbbak, ha helyi fiókokat vezetnek be.

Kontextus. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábban több alkalommal is azt javasolta a Revolutnak, hogy hozzon létre leánybankot Magyarországon. Azért, hogy a magyar fizetőeszközre is kiterjedhessen a betétbiztosítás és hogy hazai ügyfélszolgálatot kaphassanak a neobank felhasználói.

The post Meglépi a Revolut, amire a magyar jegybank már régóta vágyik appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés