:

Így teheti pontosabbá a Google Térképet

Így teheti pontosabbá a Google Térképet

A Google Térkép messze a legnépszerűbb navigációs alkalmazás, amely azonban csak akkor működik megfelelően, ha pontos helyadatokat kap. Ennek eléréséhez olykor szükség van kalibrációra, és a jó hír, hogy a folyamat kifejezetten egyszerű – írja a Tom’s Guide.

Első lépésként nyissa meg az alkalmazást a szabadban, és várja meg, amíg az app pozícionálja a készüléket. Ezután érintse meg a kék pontot, és rögtön felugrik egy menü, melyben lesz egy „Kalibrálás opció”.

A figyelmeztetés átugrása után a Google Térkép a kamera segítségével észleli a környezetet kiterjesztett valóságban.

Ehhez körbe kell mozgatni a készüléket. Ha szerencsés, itt véget is ér a folyamat, ha viszont mégsem, akkor újból meg kell próbálni.

Az androidos felhasználók egy másik lehetőséget is választhatnak, ez pedig az Iránytű (Compass). Ehhez nem kell mást tenni, mint az „Iránytű használata” (Use Compass) gomb megérintése után nyolcas alakzatban – a képernyőn megjelenő animációt pontosan követve – mozgatni a készüléket.

Kapcsolódó Rendkívül hasznos funkciót rejt a Google Térkép Ezzel a beállítással könnyen átlátható listákat készíthetünk, melyeket akár barátainkkal is megoszthatunk.

The post Így teheti pontosabbá a Google Térképet first appeared on 24.hu.