:
Breaking News

Táborárak: mélyebbre kell nyúlniuk zsebükben a szülőknek

Szűkül a gyerektáborok kínálata, az árak viszont emelkednek: napi 11 ezer forint alatt szinte semmi sincs 2024-ben. A tavaszi és nyári szünet hossza módosul, ez is változásokat hoz.

Mi történt? A tavaszi szünet idén hosszabb lesz, a nyári viszont rövidebb, ez nagyban befolyásolja a táborok elérhetőségét – írta meg a Pénzcentrum. Sokan néznek tábor után. Növekednek az árak: nagyjából 40 és 50 ezer forint környékén lesz egy napközis tábor egy hétre (öt napra hétfőtől péntekig). Az egyhetes ottalvós pedig 75 és 80 ezer forint között lesz. A jelenlegi kínálatunk szerint 11 ezer forint alatt nincsen napidíjas táborunk – mondta Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője.

Miért szűkül a kínálat? A pedagógusok bérének rendezése lehet az oka, hiszen azok a tanárok, akik eddig nyári, tavaszi táboroztatással egészítették ki a fizetésüket, most már kevésbé lesznek rászorulva erre. A felügyelők száma csökkenhet a nyári időszakra, és ebből adódóan nagyon sok tábort kevesebb turnussal rendezhetnek meg.

A rövidebb nyári szünet mit okoz? Idén egy héttel rövidebb lesz a nyári szünet, de ugyanannyi gyerek fog táborozni, mint eddig, innentől kezdve nehezebb lesz jó tábort foglalni jó áron. Amit megtehetnek a szülők, hogy élnek a március közepéig tartó előfoglalási kedvezményekkel, mely során 10-15 százalékkal olcsóbban foglalhatnak.

The post Táborárak: mélyebbre kell nyúlniuk zsebükben a szülőknek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés