:

70 ezer dollár felett a Bitcoin

Miután pénteken már benézett fölé, a hétvégén tartósan átlépte a bűvös 69 ezer dolláros történelmi csúcs-árfolyamot és már a hetvenezer dollár feletti szinteken mozog a Bitcoin.

Mi történt? A hétvégén már a hetvenezer dolláros áron is túljutott a Bitcoin, jelenlegi állás szerint már a 71 ezer dolláros szintek felett jár. Ezzel az előző, 69 ezer dolláros történelmi csúcsot is sikerült maga mögött hagynia.

Kontextus. A jelenlegi ralit a Bitcoin ETF-ek töretlen sikere, valamint az áprilisban várható feleződés eseménye, ami arra szolgál, hogy lassítsa a 21 millió darabban maximalizált Bitcoin bányászaton keresztüli rendszerbe kerülését azáltal, hogy felezi a tranzakciók hitelesítéséért járó jutalom mennyiségét. Erre azért is van szükség, mert már így is 19 millió Bitcoin kering a rendszerben.

Mi a helyzet a többi kriptóval? Az Ethereum árfolyama jelenleg a négyezer dolláros szintet támadja, a kisebb kapitalizációjú kriptovaluták közül a Solana is meredeken emelkedik, valamint Elon Musk kedvenc memecoin-ja, a Dogecoin is emelkedik február vége óta.

The post 70 ezer dollár felett a Bitcoin appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés