:
Breaking News

Befagytak az EU-s pénzek, beszakadt a forint

Befagytak az EU-s pénzek, beszakadt a forint

Még meg sem száradtak a Forbes.hu oldalai a hétfő esti EP szakbizottsági döntés óta, már be is árazta a piac a bizonytalanságot.

Mi történt? Reggel óta újabb 3 forinttal lett drágább az Euró a forinthoz képest, miután a kereskedésben részt vevő magánszemélyek és intézmények realizálták a tegnapi esti döntés sokkoló eredményét.

Miről döntött az EP? Ahogyan azt a Forbes.hu-n megírtuk, az Európai Parlament az Európai Unió Bírósága elé viszi az Európai Bizottságot a Magyarországnak felszabadított 10,2 milliárd eurós kifizetés miatt. Állításuk szerint

Magyarország megalapozatlanul kapta meg az EU-s forrásokat.

Az elinduló pernek drámai, elhúzódó hatásai is lehetnek a magyar EU-s pénzek folyósítására, hiszen így a Bizottság óvatossági alapon akár még annak az immár 12,2 milliárd eurós kohéziós keretnek a folyósítását is felfüggesztheti, amennyi jelenleg papíron elérhető Magyarország számára.

Az EP álláspontja szerint, amikor a Bizottság felszabadította a Magyarországnak járó forrásokat, nem járt el felelősen az uniós adófizetők pénzével.

EP szakbizottságának lépése jelzés a Bizottság elnöke számára, hogy a jogállamiságot nem lehet elcserélni az Orbánnal való alkura.

The post Befagytak az EU-s pénzek, beszakadt a forint appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés