:
Breaking News

Több mint 54 milliárd forint értékben adakozik az Adidas a nyakukon maradt Kanye West-cipők bevételéből

Van miből eladni, a német cég raktárjaiban most 1,3 milliárd dollár értékben (435 milliárd forint) állnak a rapper Yeezy márkás cipői – szúrta ki az MTI.

Mi történt? Az Adidas kilencévnyi együttműködés után 2022 októberében felbontotta szerződését Kanye Westtel (aki mostanában inkább Ye néven fut), miután az előadó folyamatosan antiszemita megjegyzéseket tett közzé közösségi oldalain.

A cég most úgy döntött, hogy a megmaradt cipők egy részét eladja és a bevétel egy részét gyűlöletmentes csoportoknak adja.

Előzmények. Az Adidas korábban hatalmasat kaszált a rapper Yeezy nevű ruháinak és cipőinek forgalmazásával. A 2014 óta értékesített edzőcipők nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a rapper milliárdos legyen. De az antiszemitizmus megbosszulta magát.

Mennyi az annyi? A szakítás az Adidasnak is fájt, a Cowen befektetési bank becslései alapján az Adidas árbevételének 4–8 százalékát tették ki West szuperdrága, rendkívül népszerű cipői. A nyakukon maradt Yeezy cipők eladásából tavaly 300 millió eurós (92 milliárd forint) nyeresége keletkezett a cégnek, ebből állításunk szerint 152 millió dollár (55,2 milliárd dollár) megy a gyűlölet ellen küzdő szervezeteknek. Ebben az évben az Adidas arra számít, hogy körülbelül 250 millió eurós forgalmat ér majd el a Yeezy cipők maradékának eladásaiból. Az Adidas beszerzési áron próbált megszabadulni a készleten maradt Kanye West-cipőktől.

The post Több mint 54 milliárd forint értékben adakozik az Adidas a nyakukon maradt Kanye West-cipők bevételéből appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés