:

Az Apple összefoghat a Google-lel. Hogy micsoda?!

Váratlan megállapodás születhet a tech iparban. Igaz, nem először rázna kezet egymással az Apple és a Google.

Mi történt? A Bloomberg értesülései szerint az Apple az egyik legnagyobb riválisával, az Android operációs rendszer tulajdonosával, a Google-lel tárgyal, hogy építsék be a Google mesterséges intelligenciáját, a Geminit az iPhone-okba. A lap szerint az Apple a mesterséges intelligencia sztárjával, az OpenAI-jal is tárgyalt hasonló céllal. A három említett fél közül semelyik sem reagált a Bloomberg kérdéseire.

Több ebből Ördög Nóráék bezárják az egyik balatoni boltjukat Az Apple összefoghat a Google-lel. Hogy micsoda?!

Miért fontos ez? Az Apple eddig látványosan kimaradt a generatív MI-eszközök versenyéből. Következő mobil operációs rendszerében, az iOS 18-ban több olyan új funkció is várható, ami az Apple házi fejlesztésű MI-modelljein fog alapulni, de a Bloomberg szerint a szöveg- és képgeneráló és a többi ehhez hasonló MI-funkcióhoz inkább külsős partnert keres a cégóriás. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a múlt hónapban mondta el, hogy a cég „jelentős” beruházásokra készül ezen a területen, és hogy idén már mindenképp felfedik terveiket.

Kontextus. Nem ez az első megállapodás az Apple és a Google között. Az apple-ös Safari böngészőnek a Google az alapértelmezett keresőmotorja, a The New York Times korábban fel is tárta az alkut, ami alapján a Google évi 18 milliárd dollárt fizethet. Az Egyesült Államok szerint a Google ezzel elfojtja a szabad versenyt, indult is egy trösztellenes vizsgálat a tech óriás ellen, de ítélet még nem született az ügyben.

Hogyan tovább? A lap úgy tudja, hogy nem született még semmilyen megállapodás az Apple és a Google között, az Apple júniusi fejlesztői konferenciájáig pedig nem is várható ez ügyben bejelentés.

Borítókép: Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója a 96. Oscar-gálán a Los Angeles-i Dolby Színházban 2024. március 10-én.

The post Az Apple összefoghat a Google-lel. Hogy micsoda?! appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés