:

Új hét, drágább benzin

Szűkülő olajpiac, növekvő kereslet, dráguló üzemanyagok. Itt vannak a március 20-tól várható átlagárak.

Mi történt? Március 20. péntek kisebb áremelést hoz a benzinkutakon, írja szokásos előrejelzésében a holtankoljak.hu nevű portál.

Több ebből Új hét, drágább benzin Ördög Nóráék bezárják az egyik balatoni boltjukat

Mennyi az annyi? A benzin beszerzési ára bruttó 5 forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó 2 forinttal fognak a kutak többet fizetni. A holtankoljak.hu szerint az emelés várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd, így az átlagárak a hét közepén, március 20-tól az alábbiak szerint alakulhatnak:

95-ös benzin: 624 forint/liter; gázolaj: 643 forint/liter.

Kontextus. A portál heti előrejelzésében azt írja:

múlt héten a Brent típusú olaj ára négy százalékot emelkedett, és már 85 dollár felett jár az árfolyam, ami az elmúlt 4 hónap legmagasabb szintje. Szerintük ez annak köszönhető, hogy csütörtökön a Nemzetközi Energiaügynökség a piac szűkülését jósolta erre az évre, és növekedést becsülnek az olajkeresletre vonatkozóan. A portál szerint a negatív prognózis a hazai kutakon is felhajtja majd az árakat. A portál szerint segít valamennyit a helyzeten a dollárárfolyam javulása – múlt héten járt 366 forint felett is a dollár, most hétfőn délelőtt 360,8-361,8 között mozgott.

The post Új hét, drágább benzin appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés