Mindegy, milyen fehérjeforrást fogyasztunk?
Egyre több ember számára ismert, hogy mennyire fontos egészégünk megőrzése szempontjából a megfelelő fehérjebevitel. Testünk számos képességének fenntartásához elengedhetetlen a mennyiségileg és minőségileg elégséges aminosav elfogyasztása. Legyen szó antitestekről (vírusos és bakteriális fertőzések ellen küzdő fehérjék), enzimekről (olyan fehérjék, amelyek kémiai reakciókat hoznak létre a sejtekben és segítik az új molekulák kialakulását), hírvivő fehérjékről (jeleket továbbítanak a szervezetben, például hormonok), a sejtek szerkezetét biztosító fehérjékről (olyan fehérjék, amelyek nyomelemeket és molekulákat szállítanak a szervezetben), szükségünk van pótlásukhoz, működésükhöz ezen építőkövekre (Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, a ToTu kutatási-fejlesztési vezetőjének írása).