:

Visegrádra tervez ázsiai hangulatú luxusvillákat a NER kedvenc szállodaépítője

Visegrádra tervez ázsiai hangulatú luxusvillákat a NER kedvenc szállodaépítője

Visegrádra ázsiai hangulatú luxusvillák építését tervezi a NER kedvenc balatoni szállodaépítője, Szepesi Richárd, aki egy másik projekt keretében 22,5 milliárd forintból hozná el Balatonfüredre a francia riviéra hangulatát.

Mi történt? Szepesi Richárd, számos hazai hotel tulajdonosa interjút adott az állami turisztikai portálnak, a turizmus.com-nak, amelyben beszámolt négy szállodájának tavalyi teljesítményéről és idei terveiről. Szepesi a Shiraz és a Bambara szállodák, és a balatonfüredi Balaport tulajdonosa, valamint a BalaLand és a Minaro Hotel többségi tulajdonosa.

Miért fontos ez? Szepesi az elmúlt években Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai ingatlanberuházójává emelkedett. Kis családi hotellel kezdte, több tematikus szállodája van (például a felsőtárkányi Bambara Hotel, és az egerszalóki Shiraz), de ma már hozzá kapcsolódnak a legnagyobb balatoni szállodaépítések is. Egy Tiborcz Istvánhoz köthető magántőkealappal valósítja meg a beruházásait, ám azt mondja, nem tudja, ki a befektetőtárs tulajdonosa.

Hogy mentek a szállodák? A várakozásokat felülmúlva árbevételben 15-18 százalékkal, eredményben 3-5 százalékkal a 2022-es rekordév felett teljesítettek tavaly a nevéhez köthető vállalkozások. A Shiraz 83 százalékos kihasználtság mellett 1,95 milliárd forintos, a Bambara 85 százalékos kihasználtság mellett 3,25 milliárd forintos árbevételt ért el. Tavaly tavasszal két tematikus szállodájuk nyílt. Az egyik Szántódon a Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regénye által inspirált, ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark. A 109 szobás hotel az Accor első magyarországi szálláshelye. A másik Tokajban a 100 szobás, ötcsillagos Minaro Hotel és gasztroudvarház, amit tavaly májusban adtak át. Ezt a szállodát szintén az Accor üzemelteti, ennek a vendégforgalmán még lehetne javítani, mondta Szepesi. 

„Nincs titkolnivalóm” – mondja a NER egyik kedvenc balatoni szállodaépítője

Mit tervez 2024-re? A 203 férőhelyes kikötő 2022-es átadása után gőzerővel folytatták a BalaPort szálloda-, vendéglátó- és apartmankomplexum kivitelezését. A 22,5 milliárd forintos projekt keretében 102 szobás, felnőttekre szabott szálloda, különleges fürdőház és szaunapark, 4 tematikus étterem, 24 apartman, 188 férőhelyes mélygarázs épül. 

A kilátás ezekben a luxusapartmanokban is adott lesz. Fotó: Balaport

Az ötcsillagos Le Méridien BalaPort Lake Balaton Resort a márka első hazai, vidéki szállodájaként nyithat meg a 2025-ös szezonra.A hotelben a francia Riviéra eleganciája és az olasz dolce vita életérzése egyaránt megjelenik, az egyedi gasztronómiai kínálatot a Zsidai vendéglátó csoporttal együttműködve alakítják ki, olvasható a cikkben, de egy reklámba is beillene. Az is kiderül, hogy Szepesiék Visegrádon is építkeznének, már előkészítik az itteni projektet: ázsiai hangulatú luxusvillák kaszkádos és medencerendszer építését tervezik.

The post Visegrádra tervez ázsiai hangulatú luxusvillákat a NER kedvenc szállodaépítője appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés