:

Nemcsak felhőkarcoló épülne a mini-Dubaj területén – megszólalt a beruházó

Először nyilatkozott a Rákosrendezőre tervezett, ötmilliárd euróból épülő új városrész, a mini-Dubajnak nevezett beruházás részleteiről a befektető Eagle Hills Properties tulajdonosa, Mohamed Alabbar emirátusi üzletember. 

Mi történt? A Telex vette észre, hogy a Khaleej Times beszámolójában már nemcsak Európa legmagasabb tornyáról, de egy tervezett bevásárlóközpontról, valamint egy részben elhagyott vasútállomás fejlesztéséről is ír, de több részletet egyelőre nem árult el.

Kontextus. Ahogyan arról mi is írtunk, Szijjártó Péter múlt hét szerdán találkozott és egyeztetett az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével, Táni bin Ahmed al-Zejudival, ekkor a külgazdasági és külügyminiszter „zászlóshajó projektnek” nevezte a fejlesztést. A projekt nagy port kavart, a főváros nem támogatja, de legalábbis sokmilliárdos infrastrukturális fejlesztéseket kér cserébe. A terület kiürítése már meg is kezdődött, a MÁV zuglói szolgálati lakásaiban élőknek is menniük kell, mindössze 30 napot kaptak rá.

Miért fontos ez? Már decemberben szóltak arról hírek, hogy sokkal nagyobb lehet a Dubaj-projekt Budapesten, mint amiről eddig tudni lehetett. Hatalmas és komplex városfejlesztési projekt indulhat a Hősök tere mögött az elhagyatott rákosrendezői pályaudvaron és annak környékén. A befektető most először nyilatkozott a Telex által ma szemlézett cikkben.

The post Nemcsak felhőkarcoló épülne a mini-Dubaj területén – megszólalt a beruházó appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés