:

Blockbuster watch: fagyott majmok

Blockbuster watch: fagyott majmok

Megjött a Godzilla x Kong, futott még a Ghostbusters, és a Dune 2 továbbra is mozikban. Ennyi?

A Godzilla x Kong úgy tűnik a népeket nem törte le, vagy épp ki voltak éhezve valami nagyobb blockbusterre, mivel a jelenlegi becslések szerint 80 millát majomkodott össze az első hétvégéjén Amerikában. Világszinten pedig 194-nél jár. A budget elvileg 135 millió volt, szóval… ez is pozitívra fog kijönni valószínűleg. Természetesen metacritic 47%, a rotten kritikusok 55%-a szerint nézhető, de hát for the fans és “fuck the elite” (??) gondolkodás szerint ez nem semmi. Legközelebb, ha azt mondjátok, hogy a kritikusok lehúztak valamit, és azért bukott, azért majd derengjen fel, hogy mekkora baromság manapság már, mivel blockbustereknél látszólag semmit sem jelent, csak a reklám számít. Mondjuk részemről nem tudom mit láttak a reklámban.

Ezen kívül a Ghostbusters: Frozen Empire 15,7 millióra tehető, ez 65%-os esés, nem szép, a Dune Part Two pedig 11,3-at hozott, szóval még mindig tartja magát. Összesítve már 600 milla fölött a sivatagi kaland.

Ha jól látom csak a Monkey Man nyit a héten, az nem fenyegeti egyik nagy nevet sem. Talán majd április 12-én a Civil War, de igazából az is csak kis stúdiós, szóval egyáltalán nem 80 milliós nyitás várható, vagy hatalmas bevétel. Április 19 a következő tényleg nagy blockbuster, a The ministry of Ungetntlemanly Warfare, reméljük jobban megy majd, mint az Argylle.