:

Hamarosan rakéták szállíthatják a Kínából rendelt csomagokat

Hamarosan rakéták szállíthatják a Kínából rendelt csomagokat

A Space Epoch kínai rakétagyártó az Alibaba online vásárlási platformjával, a Taobaóval együttműködve fejleszt újrahasznosítható rakétát – írja a Reuters.

A cél egy olyan űreszköz megalkotása, amely expressz szállításra alkalmas, és akár egy órán belül megérkezhet a világ bármely pontjára.

A projekt még a korai kísérleti szakaszban jár. A Space Epoch egy olyan rakétát akar létrehozni, amely akár 10 tonna rakományt is el tud szállítani egy 120 köbméteres konténerben. A Reuters megkeresésére az Alibaba egyelőre nem reagált.

A pekingi székhelyű Space Epoch a Yuanxing-1 rakétáját szeretné felhasználni a projektben, az űreszköz tavaly esett át a gyújtási és tengeri begyűjtési teszteket. A vállalat a közeljövőben hajtaná végre az első kézbesítési kísérleteket, a cég szerint a célok elérése rövid távon nem lesz könnyű.

Kínában az elmúlt időszakban jelentős fellendülés kezdődött az űriparban. Hszi Csin-ping elnök korábban a stratégiai iparágak bővítésére szólított fel, beleértve a kereskedelmi űrágazatot is, amelyet kulcsfontosságúnak tartanak a kommunikációs, távérzékelési és navigációs műholdakból álló flották kiépítéséhez. Tavaly rekordszámú, 67 rakétaindítást, köztük 17 kereskedelmi célú felbocsátást hajtottak végre Kínában – utóbbiak közül mindössze egy végződött kudarccal.

The post Hamarosan rakéták szállíthatják a Kínából rendelt csomagokat first appeared on 24.hu.