:

Már regisztráció nélkül is használható a ChatGPT

Már regisztráció nélkül is használható a ChatGPT

Nem április 1-jei tréfa volt az OpenAI bejelentése, hogy regisztráció nélkül is bárki számára kipróbálható és használható lesz a ChatGPT – írja a HVG.

A mesterséges intelligencia ilyen jellegű használatát viszont folyamatosan, régiónként teszi elérhetővé a vállalat, ami okán Magyarországról a cikkünk írásának pillanatában próbálkozva még bejelentkezést vagy regisztrációt kér a szolgáltatás. Ennek oka vélhetőleg az, hogy a már jelenleg is heti 100 milliós felhasználóbázissal rendelkező megoldást fokozatosan kívánják megterhelni a regisztráció nélkül érkező új tömegekkel.

Az OpenAI közleménye szerint az alkalmazás „megnyitásának” célja, hogy a szolgáltatás előnyei minél többek számára elérhetők legyenek. Ami fontos, hogy a ChatGPT mögött álló nyelvi modellek tanításához a vállalat alapból felhasználja a bejelentkezés nélkül folytatott beszélgetéseket is, de adott a lehetőség, hogy kikapcsoljuk az adatgyűjtést. Ehhez a képernyő jobb alsó sarkában lévő ? ikonra kell kattintani, ott kiválasztani a Settings opciót, majd „átbillenteni” a megjelenő kapcsolót.

Érdemes tudni továbbá, hogy a ChatGPT regisztráció nélküli használata korlátozásokkal is jár, a cég közlése szerint a lehetséges visszaélések elkerülése végett, ugyanakkor a vállalat egyelőre nem részletezte, hogy pontosan miben különbözik egymástól a regisztrációs és a regisztrációt nem igénylő változat.

Kapcsolódó A Barátok közt semmi ahhoz képest, ami az OpenAI-nál történt az elmúlt napokban Valóságos szappanopera zajlott le az elmúlt napokban a világ egyik legfejlettebb cégénél, röviden összefoglaltuk, mi lehet a hátterében.

The post Már regisztráció nélkül is használható a ChatGPT first appeared on 24.hu.