:

Videón, amint felrobban egy elektromos bicikli

Videón, amint felrobban egy elektromos bicikli

Felrobbant egy elektromos kerékpár egy angliai város vonatállomásán – írja a BBC. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette, a felvételen látható, amint a jármű füstölni kezd, majd hatalmas lángok csapnak fel belőle.

A tulajdonos állítólag négy hónappal az incidens előtt vásárolta a biciklit egy online áruházból, és azóta semmi problémát nem tapasztalt.

A tűzoltók szerint rendkívül fontos, hogy elektromos járműveket kizárólag megbízható boltokból vásároljunk. Hozzátették, ha az internetről rendelünk ilyen termékeket, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy nem a megfelelő akkumulátorral vagy töltővel kapjuk meg azokat, ezzel pedig nő tűzesetek kockázata.

Amint a londoni tűzoltóság közleményéből kiderül, a tűzesetben senki nem sérült meg, azonban egy ilyen incidens akár katasztrofális kimenetelű is lehet. Tavaly márciusban például egy egész ház lángra kapott Ausztráliában egy felrobbanó elektromos kerékpár miatt, az épületből csak a szerencsének köszönhetően jutott ki mindenki épségben.

A tűzoltók azt tanácsolják minden elektromos jármű tulajdonosának, hogy a tűzesetek elkerülésének érdekében mindig a megfelelő töltőt használják, ne vegyenek olcsó, utángyártott töltőket, semmi esetre se próbálják otthon megszerelni vagy módosítani az akkumulátorokat, mindig hagyják kihűlni az akkumulátort töltés előtt és mindig húzzák ki a töltőt, miután az akkumulátor feltöltött.

Kapcsolódó Itt az akkumulátor, ami nem tud felgyulladni Egyetlen gondot kell már csak megoldani, és sokkal biztonságosabbak lehetnek az akkumulátorok.

The post Videón, amint felrobban egy elektromos bicikli first appeared on 24.hu.