:

Már készül az új TikTok-alkalmazás

Már készül az új TikTok-alkalmazás

A TikTok úgy tűnik nem áll meg egyetlen alkalmazásnál, a kínai óriáscég ugyanis bejelentette, hogy fejlesztés alatt áll egy Instagram-rivális appja. Több felhasználó is közzétett egy képernyőfotót, ami megerősítette, hogy a fényképek megosztására szolgáló alkalmazás a TikTok Notes nevet kaphatja, írja a TechCrunch.

Az elmúlt néhány napban számos TikTok-felhasználó felugró értesítést kapott egy új, TikTok Notes nevű alkalmazásról, amellyel fényképeket oszthatnak meg. Ezt erősíti az is, hogy egy TikTok tulajdonában lévő URL, a photo.tiktok.com is a TikTok Notes appot reklámozza.

Az app alapjául szolgáló kódra múlt hónapban figyeltek fel a TikTok APK fájljában, ám ez azt sugallta, hogy a vállalat a TikTok Photos nevet adja majd a fejlesztésnek.

Az újabb kínai közösségi app megjelenésének időzítése nem véletlen, a Meta ugyanis épp most teszteli a Facebookon az álló formátumú videók előresorolását, így állítva versenytársat a TikToknak.

A kínai közösségi felület egyébként hosszabb, félórás videólehetőséggel és az X-hez, valamint a Threads-hez hasonló szöveges funkció bevezetésén is dolgozik. Így tehát egyetlen amerikai óriáscég sem érezheti magát biztonságban.

Kapcsolódó Karnyújtásnyira került a TikTok betiltása az Egyesült Államokban Kétpárti támogatással fogadták el a TikTok betiltását célzó törvényjavaslatot az amerikai képviselőházban. Ha a szenátus is rábólint a javaslatra, a techcégnek fél éven belül értékesítenie kell az amerikai leányvállalatát, különben kisöprik a TikTokot az amerikai alkalmazásboltokból – vagyis betiltják.

The post Már készül az új TikTok-alkalmazás first appeared on 24.hu.