:

Ijesztő, mégis rendkívül hasznos újítást hoz az Android 15

Ijesztő, mégis rendkívül hasznos újítást hoz az Android 15

A Google idén ősszel fogja kiadni az Android operációs rendszer következő verzióját, az Android 15-öt, melynek sok új biztonsági és adatvédelmi funkciójáról írtunk már korábban. Most azonban feltűnt egy friss, adaptív időkorlát nevű funkció, ami az adathasználat csökkentése mellett hosszabb akkumulátor élettartamot jelenthet, írja az Android Authority.

Az újdonság a kijelző automatikus kikapcsolását fejlesztheti tovább, a meglévő funkció ugyanis az utolsó művelet után bizonyos idővel zárja le a képernyőt. Az Android esetében ez alapértelmezetten 30 másodperc. Az időtartam persze módosítható, ezt követően azonban elsötétedik a kijelző, majd újabb 5 másodpercet követően le is zár a készülék.

A Google egyébként már most is tudja figyelni néhány, főleg Pixel-mobilon, hogy a felhasználó meddig nézi a képernyőt, és addig nem zár le a készülék.

Az Android 15 azonban ezt is továbbfejlesztheti, és a készülék azt is tudhatja, ha épp nem nézi senki – így lezárhatja magát, hogy ne menjen a kijelzője feleslegesen. Ez adatvédelmi tekintetben is hasznos lehet, de az akkumulátort is kímélheti.

Hogy az érzékelés hogyan zajlik majd, egyelőre nem tudni, de elképzelhető, hogy az előlapi kamera, vagy a közelségszenzor jelenti majd a megoldást. Továbbá az is kérdéses, hogy minden androidos mobil, vagy csak a Pixelek kapják-e meg az újítást.

Kapcsolódó Itt a Google új eszközkeresője, ami kikapcsolt állapotban is megtalálja a mobilt Elindult a továbbfejleszett Find My Device szolgáltatás.

The post Ijesztő, mégis rendkívül hasznos újítást hoz az Android 15 first appeared on 24.hu.