:

Riasztást küldött az Apple 92 ország felhasználóinak

Riasztást küldött az Apple 92 ország felhasználóinak

Az Apple 92 ország felhasználóinak küldött értesítést, figyelmeztetve őket, hogy kémprogram támadásának válhattak célpontjává. Az értesítés nem fedte fel a támadók kilétét, sem azokat az országokat, ahol a felhasználók értesítést kaptak – írja a TechCrunch.

Az Apple észlelte, hogy Önt egy kémprogram-támadás célozza, amely megpróbálja távolról feltörni az Ön Apple ID-jához társított készüléket”

– olvasható az érintett ügyfeleknek szóló figyelmeztetésben.

Az Apple támogatási oldala szerint az iPhone-gyártó évente többször küld ilyen jellegű értesítéseket a felhasználóknak, és 2021 óta több mint 150 országban értesítette a tulajdonosokat ily módon. Tavaly például épp az NSO Group kémprogramját, a Pegasust sikerült leleplezni ennek következtében.

Az Apple nem részletezte, miért adták ki a figyelmeztetést, elmondásuk szerint ugyanis ha megtennék, a támadók eszerint tudnának változtatni a viselkedésükön. 

A mostani riasztás kapcsán a lap megjegyzi, hogy épp akkor került sor a kiküldésére, amikor sok országban választások közelednek. Többek között Magyarországon, az EU-ban és az Egyesült Államokban is választást tartanak idén.

Kapcsolódó Beperelte az Apple-t az amerikai kormány Nem ez az Apple legjobb hónapja: több száz milliárd forintos bírság az EU-tól, aztán per az amerikai kormánytól.

The post Riasztást küldött az Apple 92 ország felhasználóinak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés